Topper Hercules Z – Limmen zonder doelpunten

Limmen – Voetbalvereniging Limmen bracht een bezoek aan Hercules Z. Op een zonovergoten sportcomplex ‘De Kuil’ begonnen de twee ploegen fel aan de wedstrijd.

Door Willem Koot

De eerste kans was voor de Zaankanters, maar de bal werd van de lijn gehaald. Daarna een mooie kans voor Jacco. Maar Hercules zette even aan. De spits schoot via keeper Jesse Glorie op de paal. Ook Mika Miettinen (foto) kreeg een kans. Zijn schot werd corner verwerkt door hun keeper. Rechtsback Job Min kwam óók alleen voor de keeper, te staan, die schitterend redde. Na de rust over en weer kansen voor beide partijen. maar doelpunten bleven uit. Junior Duijnmeijer werd nog ingebracht voor Hollenberg maar veel maakte dat niet uit.

Wel mag gezegd worden dat de grensrechter van Hercules zo af en toe wel een puntje voor zijn ploeg mee pakte. Uit een achterbal die werd genomen door Jesse Glorie kan men namelijk niet buitenspel staan. Toch ging de vlag omhoog en de scheidsrechter was die regel ook even kwijt en floot. Vijf minuten voor tijd had Hercules alsnog de winst kunnen pakken. Een voorzet werd prachtig (voor Limmen) over geschoten. Zo blijft Limmen op vier punten staan van de koploper. Alles is dus nog mogelijk. Volgende week weer een tegenstander uit de Zaanstreek: WSV 30. Limmen 2 wist wel tegen Hercules 2 te winnen. De koploper kan het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan en won met 2-4. (Foto: Harm Bongers)