Toonbeeld Geesterhage start met nieuwe kindercursussen

Castricum – Toonbeeld Geesterhage is weer volop in bedrijf. Naast alle traditionele cursussen en lessen zijn er ook veel nieuwe activiteiten. Dit jaar met het accent op jonge kinderen. Zo starten er drie verschillende kindercursussen voor kinderen van 1 tot 6 jaar.

De cursussen ‘Rollende Dreumesen’, ‘Swingende Peuters’ en ‘Stuiterende Kleuters’ zijn speciaal voor deze leeftijden ontwikkelde cursussen waarbij Fleur van Uhm uw (klein-)kinderen meeneemt in de wereld van bewegen, theater en muziek. ,,Tijdens de workshops werken we aan creatieve uitdagingen, motorische ontwikkeling, cognitieve en sociale vaardigheden en dat alles in de belevingswereld van een kind. Ook spelenderwijs plezier beleven aan muziek mag natuurlijk niet ontbreken. Een onvergetelijke ervaring voor ouder en kind, laat je verbazen wat de dreumesen en peuters allemaal al kunnen.’’

Fleur van Uhm neemt de kinderen mee in de wereld van bewegen, theater en muziek. (Foto: aangeleverd)

Tekenen en schilderen

Voor de jonge Picasso’s zijn er leuke teken- en schildercursussen. Twee cursussen op vrijdag onder leiding van Annette Jonker. Voor de allerjongsten (4 en 5 jaar)  is er de cursus ‘Kleuters, Krijten en Kwasten’ en ‘Kinderkunst’. ,,In deze cursus, die eigenlijk meer een vrije werkplaats is, staat onbevangenheid en expressie voorop. De creativiteit die van nature in kinderen zit, wordt door de docent gestimuleerd door veel materialen aan te bieden en de kinderen er vrij mee te laten werken. Af en toe kan er een speelse opdracht tussen zitten. De aangeboden materialen zijn vooral teken- en schildermaterialen, klei en natuurlijke materialen (kastanjes, schelpen, bladeren, enzovoort) en gebruikte materialen zoals lege verpakkingen en doppen.’’ Voor de leeftijd 6 tot en met 8 jaar is er ‘KinderKunst’.

Voor de oudste groep (9 tot en met 12 jaar) is er op dinsdag en woensdag nog het KinderKunstLab. ,,Bij KunstLAB mag je experimenteren met allerlei verschillende materialen, zoals inkt, acryl, klei en stoffen. We werken met grafische technieken en schildertechnieken en maken op verschillende manieren 3D objecten.’’ Docent bij deze cursussen is Hannah Looye. Kijk op www.toonbeeld.tv voor meer informatie over deze en andere cursussen en om direct aan te melden.