Toonbeeld Geesterhage: kunst doet leven!

Castricum – Het Castricumse centrum voor beeldende kunst en muziek was noodgedwongen een tijdje gesloten. Toch ging het merendeel van de lessen desondanks door. ,,Niet allemaal”, voegt directeur Peter Brouwer er gelijk aan toe. ,,Waar maar mogelijk zijn we zo snel mogelijk online gegaan.”

Voor de individuele muzieklessen was dat bijvoorbeeld goed te doen en beviel het over en weer. Leerlingen waren niet direct aan het wekelijkse patroon gebonden en voor een aantal was het zelfs een enorme stimulans. Peter Brouwer: ,,Van zowel ouders als docenten hoorde ik dat sommigen tijdens de gedwongen thuisperiode met sprongen vooruit zijn gegaan. Ook kon er via MP3’tjes met z’n tweeën of meer worden samengespeeld. De online teken- en schilderlessen zijn eveneens goed bevallen. Maar direct contact, nu we sinds begin deze maand weer open zijn, is toch wel zo plezierig. Alle lokalen zijn dank zij een van onze docenten coronaveilig ingericht. Ook de toegang hebben we aangepast. Je komt nu niet via Geesterhage binnen maar via de docentenkamer, te bereiken achter de apotheek. De weg naar buiten gaat via de nooduitgang.”

Brochure 2020-2021

Goed nieuws is ook dat de brochure voor het komend cursusjaar 2020/2021 verschenen is. Die is via www.toonbeeld.tv te downloaden. In principe gaan alle cursussen – individueel of in kleine groepen – eind augustus weer van start. Alleen koren en orkestjes tot nader order nog niet. Wel kunnen lessen op verzoek nog online worden gegeven, als men dat veiliger vindt. ,,Nog leuker was natuurlijk geweest als deze maand zoals altijd de open dagen zouden zijn doorgegaan. Dan kun je zien en horen hoe gevarieerd het aanbod op gebied van muziekonderwijs en beeldende vorming is. Maar neem in elk geval al vast een kijkje op onze website of bel voor toezending van de brochure: 0251 670206. Het programma is bedoeld voor de leeftijdscategorie 4 tot 90+, zo breed is onze waaier aan activiteiten.”