Toonbeeld Geesterhage breidt aanbod uit met verrassende nieuwe beeldende cursussen

Castricum – Kunstliefhebbers, zet je schrap: Toonbeeld Geesterhage, hét Centrum voor de Kunsten van Castricum en omstreken, komt dit lesjaar met een reeks nieuwe en uitdagende cursussen in de beeldende kunst. Deze nieuwkomers in het lesaanbod zijn speciaal ontworpen om kunstenaars van elk niveau en iedere leeftijd, te prikkelen en uit te dagen.

Wat valt er zoal te verwachten? Deze maand starten voor volwassenen de cursussen ‘Tekenen en schilderen voor ontluikende kunstenmakers’ door Fennanda Eleveld en ‘Tekenen en schilderen met een eigen werkwijze’ door Afke Spaargaren. Als ontluikende kunstenmaker leer je op dinsdagmiddag aan de hand van boeiende opdrachten en voorbeelden uit de beeldende kunst over diverse teken- en schildertechnieken en materialen. Zo maak je uiteindelijk een eigen kunstwerk. In de zaterdagcursus ‘Tekenen en schilderen met een eigen werkwijze’ ontdek je welke materialen en stijlen het beste bij jou passen: zo ontwikkel je je eigen handschrift.

Kinderen

Ook voor de allerjongste beginnende kunstenaars is er weer een mooi aanbod. ‘Krijten en Kwasten’ is er voor kinderen van 4 tot 6 jaar die houden van knutselen en experimenteren. In de cursus ‘Kunst en Kids’ experimenteren de 6- tot 9-jarigen verder, met tekenmateriaal, klei of materiaal uit de natuur. Zo maken ze hun eigen kunstwerken. Voor kinderen van 9 tot 13 jaar is er de cursus ‘KinderkunstLAB’: in deze cursus gaan de jonge kunstenaars nog een stapje verder en leren ze met nieuwe materialen en technieken werken. Deze cursussen starten allemaal in de maanden september en oktober. De ervaren docenten van Toonbeeld staan klaar om vol passie hun kennis over te dragen op een nieuwe lichting kunstenaars en kunstenaars in wording en je te helpen je talenten te ontdekken en ontwikkelen!

Ben je benieuwd geworden naar deze cursussen, wil je je al aanmelden of zien wat Toonbeeld verder nog voor aanbod heeft? Kijk dan even op www.toonbeeld.tv of loop even langs voor de brochure en een praatje. (Foto: aangeleverd)