Tom Wiggers snelste Nederlander, Michel Butter traint voor marathon

Michel Butter (foto) heeft als opwarmertje eerst 24 km gelopen voordat hij aan de Dam tot Damloop begon. De Castricumse atleet liep de wedstrijd van 10 Engelse mijl tussen Amsterdam en Zaandam in 50.25. De Keniaanse winnaar Edwin Kiptoo (rechts op de foto), had 45.19 nodig. Tom Wiggers was de snelste Nederlander. Hij finishte als elfde overall in 48.58. Joeri Wolf eindigde tweede (50.06) en Michel Butter werd derde.
Butter zag de loop als een training voor de marathon van Amsterdam op 18 oktober. ,,Het is een ideale gelegenheid om dat tijdens de Dam tot Damloop te doen. Het versnellen in het laatste gedeelte is gelukt”, blikt hij positief terug op zijn wedstrijd. Hij hoopt op de olympische limiet voor de marathon in Rio. Hij moet dan wel 2.11.00 of sneller lopen. Zondag was er sprake van tegenwind, zodat de kans dat dat slaagt aanwezig is.
Hugo van den Broek liep zijn afscheidswedstrijd. Hij heeft een baan als coach in India voor de nationale juniorenselectie gekregen. Kim Dillen was bij de vrouwen de beste Nederlandse. Ze liep een persoonlijk record van 56.35. Inge de Jong volgde in 56.40, voor Jamie van Lieshout (57.02).