Toernooi om de CAL-cup op sportpark Dampegheest

Limmen – Al in 2002, toen Limmen en Akersloot zich bij Castricum voegden om één gemeente te worden, bekroop mij het idee om dan ook maar uit te laten maken wie de beste voetbalclub heeft. Toen is het CAL-toernooi ontstaan. Limmen ging steeds naar Heiloo voor een toernooi om daar de kantine te spekken. Vitesse, Meervogels en FC Castricum dachten er ook zo over, want zij hadden elders ook een toernooi ter voorbereiding op de competitie.

Door Willem Koot (Voetbalvereniging Limmen)

De afspraak was om eerst bij Vitesse te starten, om vervolgens elk jaar bij de andere club te buurten. Die club waar het toernooi wordt gespeeld heeft de organisatie en de reglementen. Dat kan, en is, vaak verschillend. We begonnen met reglementen waarbij ook de tweede elftallen meewogen in de puntentelling. Ook het scoren van vier doelpunten en meer kreeg een extra bonuspunt, maar dat is nu van de baan (eigenlijk jammer). Dameswedstrijden werden ook wel eens erbij gerekend. Ook dit speelt niet meer. Nu spelen op donderdag 17 augustus alleen de eerste elftallen om de punten. De tweede en derde wedstrijd krijgt men een andere tegenstander.

Voorheen bestond het CAL-toernooi uit twee wedstrijden. De winnaar van de eerste wedstrijd mocht dan in de finale tegen de andere winnaar. Ook dat is nu verleden tijd. De tweede elftallen spelen om des keizers baard op zaterdag de 26e een minitoernooi van drie keer een half uur. Na afloop van de wedstrijden is de kantine (met vernieuwde vloer) natuurlijk open voor de derde helft. Voor de statistieken kan ik melden dat elke club de beker minimaal twee keer heeft gewonnen met Vitesse als uitschieter naar boven. Dat mag ook natuurlijk als eersteklasser.

We gaan het donderdag beleven als Limmen het moet opnemen tegen Vitesse met wellicht de twee kersverse ‘overlopers’ Jaap en Mika. Wie er wint? Geen idee, als de sportiviteit maar hoog in het vaandel staat. We zien jullie toch weer?

Op de foto:
Links Jaap Menick, rechts Mika Miettinen. (Foto’s: aangeleverd)