Toch nog seizoenmarkten in Castricum

Castricum – Organisator ‘Ondernemersfonds Castricum’ heeft in overleg met de gemeente Castricum en ‘Star Promotions’ besloten toch nog twee seizoenmarkten te houden dit jaar. Uiteraard zijn daarbij ook de RIVM-richtlijnen van anderhalve meter van toepassing. Handhavers zullen erop toe zien dat er geen excessen ontstaan. Voorbeeld daarbij is de wekelijkse vrijdagmarkt waar het ook zonder moeilijkheden verloopt. Enige verstorende factor zou het weer kunnen zijn, maar daar wordt niet van uitgegaan.

De eerste van 2020 is een seizoenmarkt met het thema ‘Zomermarkt’, wat natuurlijk zeer ruim geïnterpreteerd kan worden. Deze markt zal worden gehouden op zondag 30 augustus. Naar verwachting zal deze bol staan van de gezelligheid en natuurlijk de koopjes van fruit, mode, speelgoed en boeken tot aan dekbedhoezen. De tweede seizoenmarkt volgt een maandje later op zondag 20 september met als thema ‘Outletmarkt’. Dat thema kan nogal ruim uitgelegd worden van nostalgische zaken uit grootmoeders tijd tot aan brocante. Hoofdthema is natuurlijk gezelligheid en vermaak, ook voor de kleinsten onder ons, die van een draaimolen gebruik willen maken. Aansluitend bij die markten is de plaatselijke horeca met zijn terrassen aanwezig. Daar zit je vervolgens bij te komen op anderhalve meter en met je drankje in de hand ‘poppetjes’ te kijken van langslopende seizoenmarktbezoekers.

Zelf interesse om brocante of andere waar aan de man te brengen? Mail dan voor verdere inlichtingen naar info@starpromotions.nl en word wijzer. Een kraam huren kan al voor 42 euro. Ook voor de plaatselijke ondernemers een mooie gelegenheid om hun ‘outlet’ handel aan de man of vrouw te brengen. Het zal me een feest worden; Castricum leeft! (Tekst Foto: Aart Tóth)