Tijs van Marle met ‘Tuf’ bij boekhandel Laan

Castricum – Op zaterdag 22 april om 15.00 uur komt Tijs van Marle naar boekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19. Hij vertelt over zijn nieuwste kinderboek ‘Tuf, het stoerste meisje van de oertijd’, een boek voor beginnende lezers.

Je kent Tijs misschien ook wel als scenarioschrijver van de films over Mees Kees, Dummie de Mummie en Superjuffie. Hij studeerde in 2002 af als scenarioschrijver aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Sindsdien schreef hij 22 speelfilms voor de bioscoop, waaronder ‘Verliefd op Ibiza’ en de vijf Mees Kees-films. Hij schreef ook voor tv-series als ‘Dirty Lines’, ‘Doctor Cheezy’, ‘Van God Los’ en ‘Gips’.

Momenteel werkt Tijs als fulltime scenarioschrijver voor zijn eigen bedrijf Van Marle & Van Marle. In 2021 maakte Van Marle zijn debuut als kinderboekenschrijver met het boek ‘Knots’. Het boek is geïllustreerd door Esther van den Brink Ondertussen zijn er al drie ‘Knotsen’ en volgt ‘Knots 4’ op 19 september 2023. ‘Tuf’ heeft heel veel afbeeldingen en wordt ook wel vergeleken met de razend populaire Dogman-serie. Daarom is het zeer geschikt om plezier in het leren lezen te krijgen. ‘Tuf’ is net uit en Tijs vertelt je er graag over met leuke weetjes en anekdotes. De toegang is gratis. (Foto: aangeleverd)