Tijdelijk geen verkeersmaatregelen Rijksweg

Limmen – Aannemer Van Gelder heeft de werkzaamheden aan fase 4 van de Rijksweg afgerond. Dat is het werk aan het wegdeel tussen de Enterij en het Lange Rijntje. Momenteel ligt het werk twee weken lang stil. Er zijn tot 8 januari geen omleidingen en stremmingen voor het autoverkeer. Alleen het fietspad aan de oostzijde is op een klein deel nog niet klaar, waardoor (brom)fietsers daar een stukje moeten omrijden.

Fase 5: eenrichtingverkeer

Op 8 januari start de aannemer met het werk aan fase 5; die duurt tot eind februari. Het wegdeel dat dan onderhanden wordt genomen, is het deel tussen het Lange Rijntje en de kruising Kerkweg / Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat. Het kruispunt zelf hoort níet bij deze fase. Er wordt dan steeds aan één rijbaan tegelijk gewerkt. Daarvoor wordt eenrichtingverkeer ingesteld: vanuit Heiloo (richting Castricum) kan over de Rijksweg worden gereden; vanuit Castricum (richting Heiloo) worden weggebruikers omgeleid door het dorp. Dit zal tot wat vertraging leiden. Borden wijzen de weg.

Nood- en hulpdiensten

Voor nood- en hulpdiensten blijft de doorgang te allen tijde open. De lijnbus (167) tussen Alkmaar en Castricum rijdt zijn route; alleen richting Alkmaar rijdt de bus dan via de omleidingsroute.

Planning

De aannemer verwacht eind februari klaar te zijn met deze fase. Via de BouwApp (‘Van Gelder Werkt’) is de actuele planning volgen. De app is te vinden in de AppStore en de Google Play Store. (Afbeelding: aangeleverd)