Think Big Band bij de Jazz Session Club Vredeburg

The Think BIG-band is een relatief nieuwe bigband met een rijk verleden. De afgelopen jaren is de kwaliteit en de muzikaliteit opgevallen en is de band uitgegroeid tot een meer dan complete bigband. De basis van de band ligt in Castricum. De band bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen in de blues-, jazz- en soulmuziek ruimschoots hebben verdiend. Elke eerste zondag van de maand komen verschillende muzikanten van bekende Noord-Hollandse bigbands samen en vormen The Think BIG-band! Ook de jonge garde, met ervaring op diverse festivals in het land, heeft zich vol enthousiasme aangesloten bij de band en zorgt voor funky solo’s en jazzy zang.

De band speelt natuurlijk bekende jazzklassiekers van Count Basie en Sammy Nestico maar richt zich vooral ook op het funky, rock en groovy repertoire. Zoals hits van Earth Wind & Fire, de heerlijke soul van Bill Withers en arrangementen van New Cool Collective. Daarnaast speelt de band strakke funky stukken en klinkt onvervalste rock & roll met grommende saxofoon solo’s. Een band met een veelzijdig programma dat een breed publiek aanspreekt.

Think Big Band speelt zondag 23 september bij de Jazz Session Club ‘Vredeburg’ in Limmen Aanvang 16.00 uur. De toegang is vrij, maar men kan de club steunen door lid te worden voor 7 euro per persoon voor het gehele jaar. Inlichtingen: Fred Timmer, tel:  072-5053414. E-mail: timmerlimmen@kpnmail.nl . (Foto: aangeleverd)