Theo Versteegen en Marleen Heeman aan de slag als Klimaatburgemeesters

Castricum – Theo Versteegen en Marleen Heeman mogen zich de Klimaatburgemeesters van gemeente Castricum noemen. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Klimaatburgemeesters spelen een belangrijke rol door inwoners met een duurzame, klimaatbewuste initiatief te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te leven.

Versteegen (70) was in het afgelopen jaar ook Klimaatburgemeester. ,,Als Klimaatburgemeester wil ik bijdragen aan de systeemverandering waarbij een actieve, gezonde, milieubewuste en klimaat-neutrale leefstijl de norm wordt. Er is genoeg bekend over nut en noodzaak. Het is hoogste tijd om concrete stappen te zetten, te gaan doen. In het belang van huidige én toekomstige generaties mensen en fauna en flora.’’

Heeman (74) is onder meer bekend van haar werkzaamheden voor Transitie Castricum. ,,Ik ben Klimaatburgemeester omdat ik een creatieve verbinder ben en impact wil maken in en met mijn gemeente. Ik zie een win/win perspectief door stevige klimaatstappen te zetten.’’ (Foto’s: aangeleverd)