Themamiddag over de Visweg bij de Zonnebloem

Limmen – Donderdag 26 oktober organiseert de Zonnebloem afdeling Limmen samen met de Stichting Historisch Limmen een gezellige middag met als thema: De Visweg. De Visweg is één van de oudste wegen van Limmen. De vissers uit Egmond aan Zee gebruikte vroeger de weg naar de haven in Limmen om daar hun vis te brengen, van waar die dan weer verscheept werd naar Zaandam en Amsterdam.

Er zal met beelden en films langs plekjes worden gegaan die allemaal verdwenen zijn. De oude kleine arbeidershuisjes, waar grote gezinnen in woonden, zijn vervangen door grote huizen. De prachtige doorkijkjes over de bollenvelden van weleer, helaas ze zijn verdwenen, maar gelukkig hebben we de beelden nog. Dit alles vindt plaats in de Heeren van Limmen aan de Dusseldorperweg 103. De zaal gaat open om 13.30 uur en de presentatie begint om 14.00 uur.

Wanneer u slecht ter been bent en u heeft geen familie en/of vrienden die in gelegenheid zijn om u te brengen en te halen, neem dan contact op met Rob van Keulen (072 5023770) en er wordt door de Zonnebloem vervoer geregeld. (Foto: Pixabay)