Theater: Mannen van Naam in de Cultuurkoepel

Heiloo – De programmeurs van de Cultuurkoepel krijgen regelmatig juweeltjes langs die een breed publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder het motto ‘Koepelkeuze’ brengt de Koepel daarom een serie optredens, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond. Op vrijdag 25 februari staan de Mannen van Naam op het podium.

Ooit stonden de drie Mannen van Naam aan de basis van Pater Moeskroen, de vrolijkste folkband van Nederland. De laatste jaren bewijzen ze met alweer vier theaterprogramma’s nog veel meer in hun mars te hebben. Moeiteloos schakelen ze tussen hilarische grappen en kleine persoonlijke liedjes. Uiteraard ontbreken de vrolijke Keltische folkdeunen niet. Daarvoor brengen ze een keur aan instrumenten mee, waaronder een heleboel snaarinstrumenten, fluiten, een accordeon en een doedelzak. Deze keer vertelt zanger/verteller Ton Smulders het verhaal van ‘De Duivelsbrug’, muzikaal ondersteund door zijn kompanen Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven.

Een spannende oude sage die als kapstok dient om juist de actualiteit te duiden. Om als spiegel te dienen: was alles wel zo anders vroeger? Gaat het nu beter of juist slechter met ons? En hoe staat het met ons morele kompas? Zal dat ons wel veilig over de Duivelsbrug leiden? Kom genieten van een heerlijke theateravond waarbij je je afvraagt of je nu in een cabaretvoorstelling of bij een heerlijk concert terecht bent gekomen. Kortom, een avond waar je nog lang over na kunt praten. Vrijdag 25 februari om 20.00 uur in de Cultuurkoepel. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, reserveer dan uw kaarten à 2,50 euro via www.cultuurkoepelheiloo.nl of koop ze bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo. (Foto: Jaap Reedijk)