The Sea Devils U18 kampioen

Castricum – Met de laatste wedstrijd nog voor de boeg konden de jongens van het U18-team van basketbalvereniging The Sea Devils het kampioenschap al vieren. Tegen degradatiekandidaat KTC uit Overveen werd gewonnen en daarmee was het kampioenschap veiliggesteld.

Hoewel het in deze competitie aanvankelijk van een leien dakje ging, moesten de mannen in de laatste wedstrijden nog flink aan de bak. Blessures, en mede als gevolg daarvan het ontberen van de vaste spelpatronen, zorgden voor een spannende slotfase van de competitie. Concurrent Beverwijk wist vier speelronden voor het eind van de competitie, in een tactisch goed uitgevoerde wedstrijd, nog roet in het eten te gooien en in de stand tot op twee punten te komen. In de laatste drie wedstrijden rechtten de mannen van U18 de rug en met overwinningen tegen Alkmaar, KTC en Hoppers werd het kampioenschap binnengehaald.

De laatste wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, De Hoppers uit Hoorn, werd een ware thriller. De gehele wedstrijd keken de mannen van onder 18 tegen een achterstand aan die pas in de laatste minuten werd omgebogen in een 68-63 overwinning. Volgend seizoen komen er spelers bij en een aantal spelers zal ook bankspeler worden bij Heren 1. Goed voor de persoonlijke ontwikkeling en voor de vereniging. Maar nu is het feest, proficiat mannen!

Dames 1 op zoek naar versterking.

Naarmate het einde van de competitie naderde, deden de diverse blessures bij de dames het team belanden in een vrije val op de ranglijst. Jarenlang bevond het team zich in de top van de competitie en kon het team goed standhouden. Om in het komende seizoen weer mee te doen in de top heeft dames 1 versterking nodig. The Sea Devils is dus op zoek naar speelsters en/of oud-speelsters die in een gezellig team lekker willen ballen. De dames trainen eenmaal per week en spelen in de tweede klasse A. Meer info is op www.seadevils.nl te vinden. Bellen kan ook: Romany Hilferink, 06 57711983. (Foto: aangeleverd)