Tevredenheid over georganiseerde watersportactiviteiten

Castricum – Meer dan 150 jongeren namen in de afgelopen weken deel aan de gratis watersportactiviteiten van Team Sportservice Kennemerland. ,,Ondanks dat ik niet op vakantie ga, is mijn vakantie nog nooit zo leuk begonnen’’, aldus een deelnemer. In Castricum, Akersloot en Limmen bood men onder meer suppen, kanovaren en surfen aan.

Buurtsportcoach Winnie Assendelft blikt terug op de activiteiten en zegt: ,,Het is mooi om te zien hoe de jongeren hiervan genieten en sociale contacten leggen. Steeds meer inwoners van Castricum weten ons individueel te vinden met beweeg- of sportvraagstukken. Wij kunnen hen voorzien van gratis beweegadvies. Hierbij moet je denken aan het verwijzen naar een juiste sportclub of over het meedenken over contributiebetalingen.’’

In de afgelopen maanden zijn vanuit Team Sportservice Kennemerland verschillende activiteiten voor jongeren georganiseerd. Dit is gedaan in samenwerking met het jongerenwerk van Stichting Welzijn en met de drie plaatselijke instellingen in het voortgezet onderwijs. In totaal hebben al 412 jongeren deelgenomen aan de activiteiten. Deze activiteiten zijn georganiseerd vanuit de rijkssubsidie ‘Jeugd aan zet’. Deze subsidie is er voor bedoeld om jongeren in coronatijd te laten bewegen en sociale contacten te laten behouden. De activiteiten werden aangeboden door lokale sportaanbieders.

Men verwacht in september of oktober weer nieuwe activiteiten te kunnen organiseren. Hier zal tijdig promotie voor gemaakt worden en het is altijd op www.sportenbewegenincastricum.nl terug te vinden. Ben je nu al op zoek naar een leuke sport en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met buurtsportcoach Winnie Assendelft (wassendelft@teamsportservice.nl). (Foto’s: Team Sportservice Kennemerland)