Terugblik op de laatste crossloop van 2022

Foto boven:
Van links naar rechts: Fee Eising (1e), Brenda Calis (4e) en Nora Winter (2e) na afloop van de 4 kilometer cross. (Foto: aangelverd)

Castricum – Op de laatste dag van 2022 vond bij Atletiekvereniging Castricum weer een strand- en duinloop plaats. De laatste loop van het jaar en bovendien een echt familiegebeuren waarbij jong en oud aan de start verschijnen. Ook Brenda Calis, voormalig inwoonster van de gemeente Castricum maar nu woonachtig in Amsterdam en fanatiek hardloopster, nam deel, samen met jaar moeder.

Brenda vertelt: ,,Bij mij thuis lopen mijn moeder en ik al een aantal jaar met Oud & Nieuw een cross. Het is beetje een traditie geworden: het jaar sportief afsluiten: crossen en daarna Oud & Nieuw vieren. Voorheen de Sylvestercross, maar dit keer was met Oud & Nieuw ook cross in Castricum. Wij besloten om deze keer te lopen in Castricum.‘’

De bekende atleet Michel Butter nam deel met zijn dochtertje Milou (won bij de 2,2 mini pupillen) en ook Nora Winter (trainingsmaatje van Brenda in de groep van trainer Tom Metselaar bij AV Lycurgus) was van de partij, samen met haar ouders en zusjes. Fee Eising, eveneens uit dezelfde trainingsgroep, liep de 4 kilometer en won die afstand ook. Nora werd tweede. Brenda: ,,Ik wilde eigenlijk derde worden. Dan waren de plekken 1, 2 en 3 voor Lycurgus geweest. Helaas is dat me net niet gelukt. Het werd 1, 2 en 4. Maar ik heb wel heerlijk gelopen. Ik ben in voorbereiding op de 3000 meter steeple (voor de zomer) en zit nu in een periode van vooral ‘duur’ opdoen. Ik mocht na de cross nog 4 kilometer uitlopen. Dat heb ik gedaan en ik heb genoten van de omgeving (deze duinen/omgeving heb je niet in Amsterdam).‘’

Marnette Visser, de moeder van Brenda Calis, won de 10,1 kilometer in de categorie V40 en ouder. (Foto: aangeleverd)

Brenda’s moeder nam deel aan de lange cross (10,1 km) en is eerste geworden in haar leeftijdscategorie (ouder dan 40 jaar). ,,Ondanks dat ze wat last had van blessures en zich niet helemaal fit voelde heeft ze het toch super goed gedaan! Ik ben super trots op haar. Ze loopt altijd het laatste stukje met mij mee en ik bij haar. De cross in Castricum is daarom altijd speciaal voor mij en staat voor mij voor familiegevoel en samen.‘’