Terechte puntendeling bij inhaalduel Vitesse-IVV: 2-2

Castricum – Vitesse is één van de vier nieuwkomers in de 1e klasse. HBC uit Heemstede doet het net als vorig seizoen in de 2e klasse uitzonderlijk goed en staat ook nu weer fier aan kop. Helemaal onderaan staat De Meer, waarvoor het (heel) lastig gaat worden om zich te handhaven. De beide andere teams stonden in het afgelopen weekeinde tegenover elkaar na een eerdere afgelasting in december.

Door PR-commissie Vitesse ‘22

Beide ploegen doen het prima en staan stevig in de middenmoot. IVV met een uitgebalanceerd elftal met de nodige routiniers dat niet voor niets bij winst zelfs de tweede plaats had kunnen pakken. Daar zag het lang naar uit, maar in de tweede helft toonde Vitesse karakter en was duidelijk de betere partij. Daardoor wist de thuisploeg toch nog een meer dan verdiend punt te pakken na een 0-2-achterstand.

Alhoewel al snel duidelijk werd dat IVV een sterke tegenstander zou zijn, waren de eerste mogelijkheden toch voor Vitesse. De derde en grootste kans was in de 10e minuut toen Rik Beentjes op rechts in vrije positie kwam, maar zijn inzet ging net voorlangs. Toch was het IVV dat zes minuten later op voorsprong kwam. Een corner vanaf rechts werd voorbij de tweede paal voor de voeten gekopt van goalgetter Daniel Schermer (vorig seizoen overgekomen van Purmersteijn) die hard en zuiver tussen een verdediger en de paal binnenschoot: 0-1. Ook daarna bleef IVV de betere ploeg, alhoewel Milo Cremers zichzelf halverwege de eerste helft uit een scrimmage in kansrijke positie wist te manoeuvreren, maar hij zag zijn schot op de vuisten van Michel Dijkstra uiteenspatten.

Tweede helft

Na zo’n kwartier na rust kwam IVV op een 0-2-voorsprong, toen de bal na een geblokt afstandsschot precies voor de voeten van het jeugdige talent Dylan van Os viel, die meteen loepzuiver van zo’n meter of vijftien uithaalde. Daarmee leek het lot van Vitesse bezegeld, maar van de aftrap ging Vitesse meteen vol op zoek naar een uitsluitingstreffer. En die viel al na een paar minuten! Een mooie combinatie door het midden bracht de behendige Joey van Esveld vrij voor de keeper en die wist hij vervolgens met een beheerste schuiver te passeren: 1-2.

De ploeg én het thuispubliek veerden daardoor weer op en vijf minuten later leek Rik Beentjes al dichtbij de gelijkmaker na een verre voorzet vanaf links, maar zijn schot verdween in het zijnet. In de 87e minuut was het alsnog raak toen de bal na een corner van Joey van Esveld door de ingevallen Robin Stam werd binnengekopt: 2-2. Beide ploegen zetten zich daarna nog wel in voor de volle winst in dit even aantrekkelijke als sportieve duel, maar over het geheel genomen kon iedereen zich waarschijnlijk wel vinden in de terechte puntendeling. (Archieffoto)