Tentoonstelling ‘Castricum Spoort’ ludiek geopend

Castricum – Het is Oud-Castricum opnieuw gelukt om een nieuwe interessante expositie samen te stellen. Dit keer is het thema de ontwikkeling van de spoorlijn in ons dorp vanaf 1867, inclusief de stationsgebouwen en het tramvervoer in lang vervlogen tijden.

De opening van de tentoonstelling vond afgelopen zondagmiddag plaats en werd ingeleid door Ben Cretier (1962). Zijn vader was in de jaren 60 plaatsvervangend stationschef. Cretier zei: ,,Ik kom uit een echte spoorfamilie, werk zelf sinds 1983 bij NS en ben nu Materieelmanager Internationaal. Ik vind het een eer om hier te staan en ben er trots op dat mijn vader en zijn directe collega’s, maar zeker ook zijn vrienden, een plek in het overzicht van deze tentoonstelling hebben gekregen.’’

Vervolgens liet Gerrit Verbeek, zoon van de vroegere stationschef Rien Verbeek, de tentoonstelling ‘vertrekken’ door op een conducteursfluitje te blazen. De expositie is nog tot en met april volgend jaar te bezichtigen in De Duynkant op de bekende openingsdagen en -tijden. (Tekst en foto: Hans Boot)