Tennistoernooi Surya Bakkum Enkel begint met tropische hitte

Bakkum – Zaterdag is bij TC Bakkum de vierde editie van het Surya Bakkum Enkel gestart. Met een recordaantal deelnemers (215) belooft het een overvolle week te worden, waarin doordeweeks in de avond geen baan leeg zal staan. Daarmee is het één van de grootste toernooien in Noord-Holland geworden.

In het voorweekend van 10 en 11 juni waren de temperaturen zo hoog, dat de spelers extra tijd namen bij de wissels om hun brandstof aan te vullen. De organisatie had de banen voorzien van parasols, zodat af en toe de schaduw kon worden opgezocht. In de hoogste categorie (de herenenkel 3) is Marcus van den Bergen op papier de favoriet voor de eindzege. De speler uit Zandvoort is als eerste geplaatst. Bij de vrouwen is Caroline de Vries als eerste geplaatst. De Alkmaarse zal echter concurrentie krijgen van TC Bakkum-speler Nora Hardewijk, die als tweede is geplaatst.

U bent van harte welkom om tijdens de week te komen kijken. De finales zullen worden gespeeld op zondag 18 juni. Voor speelschema’s en speeltijden kunt u op https://mijnknltb.toernooi.nl terecht, waar u kunt zoeken op ‘Surya’ in de zoekbalk. Bij toernooi kunt u dan dit toernooi aanklikken. (Foto: aangeleverd)