Tennisclinic KoningsGames bij TVC groot succes

Castricum – In het weekeinde voor Koningsdag werd op sportpark Berg en Bal een tennisclinic gegeven voor de jeugd van Castricum. Hoewel de lentezon in dit schrale aprilweer nauwelijks doorkwam was dat geen belemmering voor de kinderen om enthousiast mee te doen aan de verschillende oefeningen, die door de tennistrainers Bert Hof en Stefan de Goede werden voorgeschoteld.

Van 11.00 tot 12.00 uur was de jongste jeugd aan de beurt; kinderen met weinig of geen ervaring met het tennisspel werd geleerd hoe een tennisracket vast te houden, hoe te lopen en te kijken om effectief het balletje over het net te slaan. De wat meer ervaren kinderen kregen les in volleys spelen en het oefenen van forehands en backhands. Verder kon geoefend worden op de mooie kidsbaan met verschillende tennisballen (oranje, geel).

Van 12.00 tot 13.00 uur kon de jeugd ouder dan 12 jaar aan de slag: deze kinderen met veel meer tenniservaring werden getest op hun kunde met betrekking tot het spelen van volleys. Daarnaast moesten de kinderen forehands slaan, inside-out-ballen produceren en succesvol smashen. De tennisballen werden in hoog tempo aangespeeld door vrijwilligers, onder wie spelers van het eerste team. Tussendoor werden de kinderen door de trainers gewezen op wat zij goed dan wel fout deden, maar het belangrijkste was het plezier hebben/houden in het tennis.

Al met al werd het een zeer geslaagde dag: de deelnemende kinderen hebben het erg leuk gevonden. TVC dankt de jeugdcommissie voor het organiseren van deze clinic. (Foto: aangeleverd)