Teller donaties Stichting Hart voor Borstkanker staat op € 50.000

Castricum – En wéér konden Lia Kooijman en haar dames van Stichting Hart voor Borstkanker aan KWF Kankerbestrijding een cheque van € 5000 overhandigen, deze keer tijdens Candlelight Shopping afgelopen zaterdag. De teller staat daarmee op € 50.000. Een prachtig bedrag en een unieke prestatie van deze stichting. Remko Mewe, wetenschapsredacteur bij KWF Kankerbestrijding nam de cheque dankbaar in ontvangst.

Door Henk de Reus

Lia Kooijman richtte de stichting Hart voor Borstkanker in 2007 op nadat zij zelf borstkanker had overwonnen. Inmiddels heeft zij tien heel actieve vrijwilligers om zich heen verzameld die sieraden en beschermengeltjes ontwerpen/maken en deze verkopen op markten en braderieën. Alles ten bate van KWF Kankerbestrijding. De stichting heeft een onderzoek naar familiaire/erfelijke Borstkanker van dokter Matti Rookus (Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis) geadopteerd waar ook deze donatie voor gebruikt zal worden.

Lia: ,,Het was een moeilijk jaar voor de Stichting vanwege het plotseling overlijden van mijn man, Joep Kooijman. Hij was penningmeester van de stichting. Joep zou niet gewild hebben dat wij bij de pakken zouden gaan neerzitten. Vanuit die gedachte hebben we de draad weer opgepakt en kunnen wij nu, mede dankzij de gulle donatie van een lotgenoot aan de stichting, toch weer een mooi bedrag doneren.’’

Op de foto:
Lia Kooijman overhandigt de cheque van € 5000 aan Remko Mewe van KWF Kankerbestrijding. (Foto: Henk de Reus)