Teleurstellend Limmen niet verder dan 0-0

Met drie punten achterstand en een slechter doelsaldo dan Meervogels ‘31, moest Limmen aantreden tegen Alcmaria Victrix, dat een oorwassing (0-10) van Meervogels had gekregen. Genoeg werk aan de winkel dus om de ploeg uit Akersloot in te halen. Winst was noodzakelijk en het liefst met veel doelpunten.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

Limmen begon fel aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot een doelpunt van Stan Donker, echter werd dat afgekeurd wegens buitenspel. Maar gaandeweg de wedstrijd begon Alcmaria ook kansen te krijgen. Gelukkig voor Limmen was hun spits niet in goede vorm. Vlak voor rust had Limmen nog op voorsprong kunnen komen. Stan Donker kwam alleen op doel af, maar zijn inzet was te zacht, zodat de bal weggehaald kon worden. De daaropvolgende aanval leverde een schot tegen de paal op. Rust 0-0.

In de 52e minuut weer een mogelijkheid. Stan tikte de bal uit een voorzet rakelings over. Limmen wisselde wat spelers en bleef aandringen. Maar ook Alcmaria was zeker niet kansloos. Niet te geloven dat ze een paar weken geleden nog met 10-0 verloren met dit elftal. In blessuretijd kreeg Limmen nog een prachtige kans op de overwinning. De bal werd aangespeeld op Mika Miettinen, die schuin voor doel kon uithalen. Op miraculeuze wijze wist de keeper de bal te pareren.

Zo eindigde de wedstrijd zoals die begon. De spelers van Alcmaria gingen juichend van het veld alsof ze gewonnen hadden. Limmen droop teleurgesteld af. Er zijn nog minimale kansen, dus we gaan er voor. Komend weekeinde Ilpendam thuis.