Tekeningen en schilderijen van Niek Bruynzeel in gemeentehuis

Van 29 november tot en met 15 februari 2019 exposeert Niek Bruynzeel zijn tekeningen en schilderijen in de tentoonstellingsruimte van gemeentehuis Castricum.

Niek Bruynzeel woont en werkt in Amsterdam. Na de Rietveld Academie, waar hij grafische technieken en vrij schilderen studeerde, hield hij zich hoofdzakelijk bezig met etsen. Later nam het tekenen met potlood een steeds belangrijkere plek in.

De tekeningen die nu te zien zijn, maken deel uit van de grotere serie ‘Dwaalgasten’ waar hij negen jaar geleden aan begon. Mensen of half-wezens die figureren in een vervreemdende omgeving of situatie. Hij toont ook schilderijen die uit een totaal andere koker lijken te komen. Met verschillende materialen schildert hij landschappelijke situaties met veel ruimte tot fantaseren. Zowel het tekenen als het schilderen zijn voor hem als het ware een vorm van reizen zonder eindbestemming. Zijn derde passie is het maken van assemblages samengesteld uit onderdelen van gevonden voorwerpen, kapotte beelden, hout, rubber, in latexmallen gegoten porseleingips etc. Niek is lid van de kunstenaarsverenigingen De Onafhankelijken en De Leidse Lente waarmee hij regelmatig exposeert. Voor meer informatie zie de website www.niekbruynzeel.nl of info@niekbruynzeel.nl.

De tentoonstelling zal donderdag 29 november om 19.30 uur worden geopend door Ellen Schweizer (trekharmonica), Leon Schelvis (gitaar) en Nico Duijn (trekharmonica). Belangstellenden zijn van harte welkom!  (foto: aangeleverd)