Tech Your Talent & Smart Maintenance Day

Castricum – In de eerste week van oktober dompelden scholieren zich onderd in de zeven werelden van technologie. De leerlingen uit 3 mavo van het Jac. P. Thijsse College hebben deelgenomen aan de Smart Maintenance Day in Sporthal Beverwijk. 3 havo was op woensdag 6 oktober de hele dag op pad voor Tech Your Talent.

Tijdens de Smart Maintenance Day maakte 3 mavo kennis met technologie en de bedrijven daarachter. Bij Smart Maintenance maakt men gebruik van allerlei technologische innovaties om onderhoud effectiever uit te kunnen voeren. De leerlingen hebben onder andere voorlichting van bedrijven gekregen die Smart Maintenance al toepassen. Ook hebben ze diverse activiteiten gezien en gedaan met een VR-bril. De favoriete activiteiten van deze middag waren de autobanden van een raceauto verwisselen en een race maken over het circuit Zandvoort in een Formule-1-raceauto.

Tech Your Talent

Tijdens Tech Your Talent heeft iedere klas in de ochtend een bedrijf bezocht dat binnen de technische sector werkzaam is namelijk Tata Steel, Harsveld en Megacon in Velsen en Kenzfigee in Zaandam. Ze kregen onder andere presentaties over de bedrijven en hadden een live verbinding met Denemarken waar een medewerker vanuit een kraan vragen beantwoordde. Verder werden er led-lampjes gesoldeerd en bleek een van de mentoren een geweldige buizenverbinder. ’s Middags waren de scholieren van harte welkom op de H20 Esports Campus in Purmerend, de grootste Esports hub van Europa. Met opdrachten met een VR-bril, een dance clinic en het spelen van games hebben ze de dag afgesloten. (Foto: Fanne Tuijn)