Team Ralph Tuijn roeit non-stop de Rijn af

Vanaf zaterdag 17 september roeit Castricummer Ralph Tuijn met drie andere roeiers een week lang de Rijn af. De tocht van 800 kilometer loopt van Basel, Zwitserland naar Amsterdam. Het is de eerste keer dat er 24 uur per dag geroeid wordt, in afwisselende roeidiensten, van het eerste punt dat de Rijn begaanbaar is, tot het einde van de rivier. Het team van Ralph Tuijn probeert, samen met hoofdsponsor TriFinance, op deze manier geld in te zamelen voor de strijd tegen de auto-immuunziekte MS.

,,Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging, met een team waarop ik kan vertrouwen. We hebben daarbij een gezamenlijke missie: voor het eerst non-stop de Rijn afvaren en tegelijkertijd MS de wereld uithelpen”, aldus Tuijn. Eerder stak hij de Atlantische en de Indische oceaan over. Ditmaal roeit Tuijn met Pieter Smit, Mark Dingedis en Bert Aker. De tocht kent verschillende uitdagingen. Tijdens het eerste gedeelte zullen er tientallen sluizen gepasseerd moeten worden. Daarna moeten de roeiers rekening houden met het drukke scheepvaartverkeer op de rivier. De Rijn is immers de drukst bevaren rivier binnen Europa en beschikt als enige Europese rivier over een eigen vaarreglement. Een ander gevaar voor de roeiers zijn de sterke stromingen, deze kunnen leiden tot gevaarlijke situaties rond sluizen, bruggen en strekdammen. TriFinance is, net als de afgelopen jaren, hoofdsponsor van de missie van Ralph Tuijn.

De vier roeiers reizen op 16 september naar Bazel om op de ochtend erna om 10.00 uur te starten. Zij zullen het iconische Amsterdamse Muziekgebouw aan ‘t IJ bereiken op 25 september. Gedurende deze tocht zijn de roeiers te volgen op de website www.trifinance.nl/trifinancerijnchallenge

TriFinance sponsort via deze actie het Nationaal MS Fonds. Voor elke foto die van de roeiboot gemaakt wordt en op Facebook of Twitter geplaatst wordt met de hashtag #eenwereldzonderMS, doneert TriFinance tien euro aan het MS Fonds met een grens van 250 inzendingen.  Doneren kan ook via deze link: www.sterktegenms.nl/actie/trifinance-rijnchallenge/doneren.

Beroepsavonturier Ralph Tuijn (1971) roeide ruim 30.000 kilometer over oceanen en is een van de vijf personen die meer dan 500 dagen over oceanen roeide. Hij fietste bovendien ruim 100.000 kilometer rond de wereld door meer dan 80 landen. Hij deed diverse Arctische expedities en trotseerde daarbij temperaturen van -50 graden Celsius. Met zijn expedities haalde hij zo’n twee miljoen euro op voor goede doelen.