Team Nico doet mee aan 2bike4alzheimer

Akersloot – Alzheimer, dementie, we krijgen er allemaal wel eens mee te maken, je buurman, je oude opa en dan je vader en wie is de volgende? Zo overkwam het ook de familie de Groot. Man, vader en opa Nico weet het allemaal niet meer. Niet meer vissen of even pa voor een klusje vragen.

Ruim 270.000 mensen in Nederland hebben een vorm van dementie en als er nu niets gebeurt, stijgt dit aantal in 2040 naar een half miljoen. Daarom fiets ‘Team Nico’ op zaterdag 21 en zondag 22 september de unieke fietstocht 2bike4alzheimer. Hiermee willen zij zoveel mogelijk geld ophalen voor meer onderzoek – want helaas is genezing nog niet mogelijk.

Tijdens dit sportieve evenement fietsen teams bestaande uit 4 tot 12 personen binnen 24 uur vijf etappes van 80 kilometer. De 24 uur staat voor het aantal uren per dag zorg die iemand met dementie nodig heeft. Door ‘s nachts te fietsen ervaren deelnemers wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. De routes van de vijf etappes vormen samen op de kaart een vergeet-mij-nietje: hét symbool voor een toekomst zonder dementie.

Veiling in Storeyclub op 30 juni

Team Nico organiseert een veiling in de Storeyclub in Akersloot op zondag 30 juni, er is live muziek van de Magic Strings, de kinderen worden vermaakt, en uiteraard kan men tijdens de veiling bieden op mooie kavels! Dit alles om geld in te zamelen voor de fietstocht tegen Alzheimer. Iedereen is vanaf 15.00 uur van harte welkom. (Foto: aangeleverd)