Team DOS op hoogste podium

Castricum – Zondag vond in Beverwijk de eerste voorwedstrijd turnen van dit seizoen plaats. De bovenbouw turnt individueel voor de medailles, de middenbouw strijdt als team voor een plek op het podium.

De eerste wedstrijd was er één vol zenuwen. Liz Wesker, Lola Wijker en Roos van Schagen turnden in niveau 7 voor het eerst in de grote zaal van Beverwijk. Liz’ sprongen waren supergoed, Lola turnde haar brugoefening knap door en de vloeroefening van Roos had superveel power! Het leverde dit team een bronzen medaille op voor de vierde plaats. Warea Antipin en Evie Teeuwen (supplement G) kwamen in de tweede wedstrijd in actie. Allebei sprongen ze een knappe arabier flikflak. Warea liet zien dat ze een brugspecialiste is, ze werd negende. Evie had het beste cijfer op sprong en werd elfde. Tenslotte Jill de Ruijter, Fleur Kolk, Miki Nim, Bente Brakenhoff en Romy Zoon in niveau 5. Hun prachtige flikflakken op vloer, hoge sprongen over pegasus, salto’s van brug en radslagen en handstanden op balk leverden goud op. Jill had zelfs de hoogste score van alle zeventig meisjes uit niveau 5.

Op de foto:
Op de hoogste trede, van links naar rechts: Romy Zoon, Jill de Ruijter, Fleur Kolk, Miki Nim en Bente Brakenhoff. (Foto: Marlous de Bruijne)