TC Bakkum 1 gelijkwaardig aan Baarn 2

Bakkum – In de voorlaatste competitiewedstrijd staat TC Bakkum met 3-3 gelijk tegen kampioenskandidaat Baarn 2. Het reserveteam van het in de eredivisie spelende Baarn moest in alle wedstrijden tot het uiterste gaan.

Safien Boulonois redde het net niet tegen Pippa Bosman. Na de eerste set verloren te hebben met 6-4, kwam ze met 5-0 achter. De wedstrijd kantelde en Safien knokte zich naar 5-5 en 6-6. Een paar onnodig fouten zorgden ervoor dat de overwinning uiteindelijk naar Baarn ging. Jinte de Boer trok de wedstrijd weer in evenwicht. In de derde set stond Jinte nog met 4-3 achter tegen Dunya Charalampopoulos maar vocht zich naar een 6-4-overwinning.

Wedstrijden in twee bedrijven

Bij de heren waren het wedstrijden in twee bedrijven. Het eerste deel werd buiten op Tennispark Vinkenbaan afgespeeld, het tweede bedrijf in Sportcentrum Heemskerk. Ruud Vis (foto) speelde een wedstrijd met lange rally’s tegen Tim van den Dijssel. In de tweede set had Ruud kansen om de partij binnen te slepen, maar zijn vaste tegenstander kon toch vaak net nog pareren. Een regenbui belette dat deze mooie strijd buiten kon worden afgespeeld. Op de andere baan had Teun Rozenberg na een zware strijd de eerste set gepakt tegen zijn Bulgaarse tegenstander, tot verder spelen onmogelijk werd.

In de hoofdklasse ben je verplicht om de wedstrijd binnen af te spelen. Zo verplaatsten spelers en toeschouwers zich naar Sportcentrum Heemskerk. Ruud verloor binnen met 9-7 de tiebreak in de tweede set. In de derde set leidde Ruud steeds door zijn service te winnen. Met sterke linkshandige services kon hij zich steeds naar een voorsprong spelen. Op 3-2 kreeg Ruud een achttal kansen om de break te plaatsen. Soms door iets te behoudend spel of een mindere return lukte dat niet. Op 5-5 werd Ruud gebroken. Hij rechtte zijn rug door meteen terug te breaken. De tiebreak moest nu in dit gevecht de beslissing brengen. Uiteindelijk ging die met 7-4 naar Baarn.

Inhalen op 9 juni

Op de andere baan was Teun in de hal in zijn element. Met zijn harde service en harde forehands timmerde Teun zich naar zijn eerste enkelspel overwinning. De beide dubbels werden onder Davis Cup-achtige omstandigheden met luide toejuichingen na elk punt gedeeld. Jinte en Safien wonnen verrassend van het sterker geachte dubbel van de zusjes Pippa en Coco Bosman met 7-6, 6-4. In de herendubbel moesten in de supertiebreak Teun en Marnix Blom zich met 10-5 gewonnen geven.

Het was inmiddels 23.30 uur geworden en de hal ging sluiten. De laatste twee gemengd dubbels worden nu op 9 juni ingehaald. Het tweede team van TC Bakkum moet tegen de gedoodverfde favoriet Festina 2 in de inhaalwedstrijd op zondag 9 juni een 3-2-achterstand proberen goed te maken. Renske Koomen en Levi Veldhuis wonnen hun partij. Komende zondag speelt Bakkum 1 haar laatste thuiswedstrijd tegen Amstelpark 2. Er zijn nog kansen om zich te handhaven. De achterstand op hun concurrenten is maar 3 punten met nog de inhaalwedstrijden tegoed. Aanvang 12.00 uur. (Foto: TC Bakkum)