Taxatiemiddag in Hotel Zuiderduin

Egmond – Op zaterdag 30 december vindt een taxatiemiddag plaats in Hotel Zuiderduin. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken, zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur Arie Molendijk (foto) werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: ,,De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.’’ De kosten voor een taxatie bedragen vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken.

De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. ,,U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.’’ Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel aan de Zeeweg 52 in Egmond aan Zee op zaterdag 30 december van 13.00 tot 15.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Kijk op www.molendijkboeken.nl voor meer informatie en andere taxatiedagen. (Foto: aangeleverd)