Taizé-projectkoorrepetitie voor pinksterzaterdag 27 mei

Limmen – Op pinksterzaterdag 27 mei om 19.00 uur wordt in de Corneliuskerk een viering gehouden met medewerking van een Taizé-projectkoor. Het zingen van de prachtige vierstemmige Taizé-acclamaties wordt door velen erg gewaardeerd. Het liturgisch koor van de Corneliusparochie neemt daarbij het voortouw. Iedereen is daarbij welkom en mag meezingen.

Om eenieder vooraf ook de gelegenheid te geven zijn eigen stem in te studeren en om ook het nieuwe repertoire eigen te maken, staat op maandag 22 mei van 19.30 tot 21.00 uur een repetitie gepland. Deze repetitie is bedoeld voor zowel koorleden, kerkgangers als geïnteresseerden. Op zaterdagavond 27 mei tijdens de pinksterviering krijgt het Taizé-project-koor de kans het gerepeteerde in praktijk te brengen. Het belooft een bijzondere viering te worden met een lichtritueel, deuren die worden opengegooid en duiven.

Het projectkoor staat onder leiding van Peter Rijs. Tijdens de repetitieavond in de Corneliuskerk te Limmen zullen bassen, tenoren, alten en sopranen hun eigen partijen leren. Op zowel maandagavond 22 mei als zaterdag 27 mei is er koffie en thee en ook gelegenheid elkaar te ontmoeten. Deelname aan het projectkoor is gratis. Geef via aanmelden.activiteit@corneliuskerk-limmen.nl alvast  je naam en adres door, dan krijg je vooraf nog een persoonlijke uitnodiging met de precieze gegevens van de repetitie en viering toegestuurd.

Op de foto:
Na de Taizé pinksterviering worden voor de kerk duiven losgelaten. Symbool voor het uitwaaien van de geestkracht van het pinksterfeest. (Foto: Nico Snel)