Tafeltennisvereniging Castricum viert 75-jarig jubileum

Castricum – Tafeltennisvereniging Castricum (TTVC) bestaat 75 jaar. De club viert dat op 2 september in het eigen clubgebouw aan de Gobatstraat 12a. De festiviteiten zijn die zaterdagmiddag voor iedereen, lid of geen lid, gratis toegankelijk. Van 13.00 tot 15.00 verzorgt MJ Tafeltennis Events diverse spelletjes. MJ staat voor Mark en Jeroen. Zij zullen vanaf 15.45 uur een spetterende, ludieke tafeltennisdemonstratie verzorgen. Ondertussen kunnen bezoekers het clubgebouw bewonderen en een praatje maken met leden en oud-leden.

De club heeft zijn oorsprong bij CSV, net zoals vele andere sportverenigingen. Begonnen als voetbalclub kende dit CSV leden die van afwisseling hielden en onder de paraplu van deze club andere sporten gingen beoefenen. In 1948 besloot een aantal leden een tafeltennisvereniging op te richten, waarbij aansluiting werd gezocht bij de landelijke bond. Met de heer Duinker als eerste voorzitter werd tafeltennisvereniging Castricum een feit.

Op verschillende plekken heeft TTVC onderdak gehad: in het Jac. P. Thijsse College, de bovenzaal van sporthal De Bloemen en de gymzaal aan de Rooseveltlaan. Op zeker moment kwam de kleuterschool aan de Gobatstraat vrij en vestigde de vereniging zich hier. Er moest wel het een en ander verbouwd worden om te voldoen aan de eisen van de tafeltennisbond. Met veel zelfwerkzaamheid werd die klus geklaard.

Brand

Op 14 september 2011 sloeg het noodlot toe en werd het gebouw door brand volledig verwoest. Op dezelfde plek verrees het nieuwe clubgebouw en kon weer naar hartenlust getafeltennist worden. Verduurzaming staat bij TTVC hoog in het vaandel; inmiddels zijn er zonnepanelen op dak geplaatst en zijn de gewone TL-lampen door ledlampen vervangen. Aangezien het gebouw in eigen beheer is, wordt er bijna elke dag getafeltennist.

Tafeltennis is een sport waarbij men nauwelijks blessures oploopt en die je tot op hoge leeftijd kan beoefenen. Op de woensdag- en donderdagmorgen wordt door menig 50-plusser, het jaar rond, met veel plezier een balletje geslagen. Wist u dat mensen met Parkinson baat hebben bij tafeltennis? Er zijn huisartsen die deze mensen verwijzen naar de tafeltennisvereniging. Dat tafeltennis goed is voor de gezondheid en revalidatie, gecombineerd met een kopje koffie en een praatje is één van de sterke punten van de vereniging.

Nieuwe shirts

Je kunt er competitie spelen, zowel in een team met drie personen als in een duo. Op vrijdagavond zijn de thuiswedstrijden, waarbij naast het sportieve element gezelligheid troef is. Bij de jeugd is er een samenwerkingsverband met Limmen, waarbij ieder jeugdlid op zijn niveau een balletje kan slaan. Een trainer is aanwezig die de jeugd het nodige kan bijbrengen wat betreft fore- en backhand, topspin en smashes.

Met ingang van komend seizoen zullen de jeugdwedstrijden op zaterdagmiddag in Castricum worden gehouden. Ondernemer Jos Stet, zelf spelend lid van de vereniging, heeft de jeugd- en seniorcompetitieleden in dit jubileumjaar voorzien van een prachtig nieuw shirt. Meer informatie over TTVC is op www.ttvcastricum.nl te vinden.

Op de foto:
Leden van Tafeltennisvereniging Castricum vormen samen het getal 75 in het clubgebouw aan de Gobatstraat 12a. (Foto: aangeleverd)