Sympathiek gebaar naar IC-medewerkers ziekenhuizen

Foto boven:
Frank la Croix rijdt de eerste pallets met kerstpakketten naar binnen. Foto: Henk de Reus

Castricum – Wie goed heeft opgelet zag dinsdagavond in het programma Shownieuws van SBS6 een spetterend optreden van enkele medewerkers van het Ruiterhuys. Het is een eerbetoon aan de IC-zorgmedewerkers van het Rode Kruisziekenhuis Beverwijk en van de Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar. Het bleef niet alleen bij een lied.

Door Henk de Reus

Frank la Croix van het Ruiterhuys legt het uit. ,,De horeca is al een tijdje in lockdown en dit zal waarschijnlijk tot half januari duren. De situatie is niet leuk, maar we begrijpen het wel. Het is vervelend als je bedrijf plat ligt, maar het kan altijd erger. Denk maar aan de mensen die corona hebben. We hebben ontzettend veel respect voor de zorgmedewerkers die dagelijks aan de bedden van de corona patiënten staan en al hun liefde in hun werk leggen. Ze staan dag en nacht klaar en draaien soms zestig uur per week. We hebben wel een keer voor ze geklapt, maar daarna bleef het stil.”

Lied

,,De medewerkers binnen ons bedrijf zien elkaar door de lockdown ook haast niet meer”, zegt La Croix. ,,Je verliest daardoor de binding met elkaar. Het leek ons een leuk idee om speciaal voor de IC-zorgmedewerkers van het Rodekruisziekenhuis en van de Noordwest Ziekenhuisgroep een kerstlied op te nemen en ze zo een hart onder de riem te steken. Het gaat om 65 medewerkers in Beverwijk en 190 medewerkers in Alkmaar.

De tekst van het lied is geschreven door onze dochter Emma en de muziek is van de band Band aid (Ebola song). Naast Emma doen mijn vrouw Nikki, schoonvader Henny Huisman, de collega’s Astrid en Bianca en ikzelf mee. Henny’s moeder Emma (91) en mijn moeder hebben in de videoclip een figurantenrol. Het lied vertegenwoordigt een boodschap van de horecamedewerkers aan de zorg en is terug te zien op Spotify, Youtube en op de site van het Ruiterhuys.”

Dochter Emma is leadzanger tijdens de opname van het Kerstlied. Foto: aangeleverd

Kerstpakket

Naast dit gebaar bedachten de medewerkers van het Ruiterhuys nog een andere mooie geste voor de IC-zorgmedewerkers. La Croix: ,,Nu Kerstmis niet op de gebruikelijke manier gevierd kan worden stellen we gratis kerstpakketten beschikbaar voor alle 255 zorgmedewerkers op de IC-afdelingen. Juist in deze kerstperiode in coronatijd leek het ons belangrijk om ze op deze wijze onze dank en erkentelijkheid te tonen. De kerstpakketten hebben een waarde van € 42. Aan de samenstelling van kerstpakketten leverden wijnleverancier Molenaar en Vhc Jongens BV leveranciers ook een bijdrage. Zelf voegen we nog een waardebon van €10 aan het pakket toe.”

Het kerstpakket dat voor € 7,50 via de website te koop is en dat aan een IC-zorgmedewerker zal worden gegeven. Foto: Henk de Reus

Doneren

Het Ruiterhuys wil de inwoners van Castricum, Akersloot en Limmen bij dit project betrekken. La Croix: ,,Inwoners kunnen een steentje bijdragen door online voor € 7,50 een kerstpakket bij te kopen. Dit kunnen zij doen via onze website www.hetruiterhuys.nl. Op de website is ruimte gemaakt voor een persoonlijke boodschap voor een willekeurige IC-medewerker die het kerstpakket krijgt. Dit kan een bedankje, een bemoediging, een hart onder de riem, of een blijk van waardering zijn. Dit geeft het kerstpakket meerwaarde. Wij printen de tekst uit op een kaartje dat bij het pakket wordt gevoegd en zorgen ervoor dat alle kerstpakketten met kaartjes bij de IC-zorgmedewerkers terecht komen. Je koopt het pakket dus niet voor jezelf, maar voor een zorgmedewerker. Hoe leuk zou het zijn als zoveel mogelijk inwoners uit Castricum, Akersloot en Limmen hieraan meedoen?”, zegt een bevlogen La Croix. ,,Samen tonen wij zo onze persoonlijke erkentelijkheid voor deze kanjers in de zorg. Dit gaat verder dan een keer klappen. Het zou nog mooier zijn wanneer andere horecabedrijven in de regio en landelijk het signaal oppakken en soortgelijke initiatieven ontwikkelen voor andere ziekenhuizen in de buurt, zodat het zich als een olievlek verspreidt.”