Symbolische huldiging voor 88-jarige stewardess

Castricum – Op je 88e nog gehuldigd worden met een stewardessenspeld? Het overkwam Tiny Lute, woonachtig in Castricum en deelneemster aan het kunstproject ‘Dromen Delven Dromen Dragen’ dat deze zomer te zien zal zijn in het ketelhuis op het landgoed van Duin en Bosch.

Voor het kunstproject liet Tiny zich interviewen over haar jeugddromen. Als jong meisje had zij de droom om stewardess te worden en de wereld over te reizen. Toen ze trouwde moest ze, zoals zoveel vrouwen van haar generatie, deze droom opgeven en voor het huishouden en de kinderen zorgen. Tiny hielp haar hele leven mee in de aardbeienkwekerij van haar man. Beeldend kunstenaar Denise Kamp vertaalde deze droom naar een broche, geïnspireerd op de speld die stewardessen kregen als ze meer dan tienduizend vlieguren hadden gemaakt. In de broche is ook het persoonlijke verhaal van Tiny verwerkt. De speld is gegoten met tin, een zacht metaal dat van oudsher werd gebruikt door het volk. Zeventig jaar nadat haar meisjesdroom niet doorging kreeg Tiny de broche alsnog opgespeld. Een feestelijk moment!

Op vrijdag 24 juni om 19.30 zal de broche tezamen met vier andere droomobjecten op spectaculaire wijze onthuld worden aan het publiek in de vorm van een expositie. New media artist Eva Lute is in samenwerking met drie Bonhoefferstudenten druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Het maakproces van het kunstproject volgen of zelf een droom delen in de onlinegalerie? Dat kan! Bezoek https://dromendelvendromendragen.cargo.site/ en upload ook jouw droom! Misschien wordt dan ook jouw droom tentoongesteld tijdens de expo. (Foto: aangeleverd)