Swingende senioren ontvangen de eerste beweeggidsen

Castricum – Tijdens de Nationale Balkon Beweegdag op 4 juni hebben senioren in Castricum bewogen met de buurtsportcoaches van Team Sportservice Kennemerland. Ook Wethouder Ron de Haan kwam een bezoekje brengen aan het meest toegankelijke evenement voor senioren.

Bekende nummers van ABBA, Chubby Checker en Creedence Clearwater Revival kwamen voorbij. ,,Ik heb genoten, deze dag ga ik niet snel meer vergeten!’’, riep een bewoner van Zeezicht vanaf haar eigen balkon. Een andere deelnemer zei: ,,Morgen zal ik wat spierpijn hebben, maar dat mag de pret niet drukken.’’ Alle bewoners hebben aan het eind van de activiteit de ‘Beweeggids 60-plus’ in hun brievenbus ontvangen.

Wethouder Ron de Haan gaf aan dat hij blij is dat er weer meer mag op het gebied van sport en bewegen. Dit is het perfecte moment om het beweegaanbod onder de aandacht te brengen door middel van de beweeggids. De gids maakt het sport- en beweegaanbod voor 60-plussers in Castricum, Akersloot en Limmen inzichtelijk. Deze doelgroep wordt steeds groter en er komt ook steeds meer aanbod bij. Daardoor is het soms lastig om een passende beweegactiviteit te vinden. Deze gids en de website www.sportenbewegenincastricum.nl helpen bij het vinden van het juiste aanbod.

De gids zal de komende maanden verspreid worden onder senioren. Wilt u de gids ook ontvangen of wilt u vrijblijvend beweegadvies krijgen? Neem dan contact op met buurtsportcoach Winnie Assendelft (wassendelft@teamsportservice.nl / 0251 254740).

Op de foto:
Wethouder Ron de Haan neemt de Beweeggids 60-plus in ontvangst. (Foto: aangeleverd)