Swazi Candles: kunstwerkjes die licht en warmte in huis brengen

Castricum – De wintertijd is begonnen; het is vroeg donker en we verlangen naar licht en warmte in ons huis voor lange, sfeervolle avonden. Daar horen kaarsen bij en Wereldwinkel Castricum heeft echte kunstwerkjes in de collectie: Swazi Candles.

Deze kaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven, zoals aardetinten en dierenprints. Ze zijn gemaakt volgens een oude techniek, Millifiore (duizend bloemen) genaamd. Deze werd oorspronkelijk gebruikt voor het vervaardigen van glazen kralen. Nu wordt dezelfde techniek gebruikt voor het maken van een veelkleurige buitenrand van harde was. Binnen in de kaars zit zachte was, die langzaam opbrandt en dat zorgt voor een warme gloed: Light from Africa. Omdat alleen de zachte was opbrandt, blijft de buitenkant van harde was intact. De kaars blijft dus bruikbaar, want er kan een waxinelichtje in worden gezet dat dan een sfeervol licht verspreidt. Er zijn ook kleine kaarsen verkrijgbaar, maar die branden wel helemaal op.

Wereldwinkel Castricum verkoopt alle kaarsen met twintig procent korting tot en met 19 november. Dus kom naar de winkel aan de C.F. Smeetslaan 4 en zorg voor gezellige avonden thuis. Kijk ook op Facebook en Instagram voor actuele informatie over de Wereldwinkel. (Foto: aangeleverd)