SV Vredeburg boekt winst in Heerhugowaard

Limmen – Op donderdag 7 april speelde schaakvereniging Vredeburg 2 een bondswedstrijd bij Heerhugowaard 2. Een dag later stond ronde 21 van de interne schaakcompetitie op het programma.

Vredeburg 2 is niet meer dan een middenmoter in de derde klasse C, maar tegen Heerhugowaard 2 draaide het niettemin uit op een royale overwinning: 4-2. De punten waren voor kopman Hidde Ebels, Remi Aafjes, Hans de Goede en Samer Alrayes. Tars Wanders en ‘playing captain’ Dick Aafjes noteerden een nul. In de interne competitie waren de ogen gericht op de partij tussen koploper Luc Janssen en nieuweling Wim van Dijk. Lang leek de hoogstaande partij op remise af te koersen, tot Van Dijk in het diepe eindspel de b-pion iets te enthousiast opschoof. Daardoor kon Janssen de zwarte stelling binnendringen en alsnog de overwinning uit het vuur slepen. Desondanks was andermaal aangetoond dat Van Dijk op het niveau van Vredeburg een ’topper in de dop’ is.

Remise

Bert Hollander zorgde voor een daverende aanvalspartij tegen Tars Wanders, die hard gestraft werd voor zijn iets te voorzichtige en defensieve openingsspel. Harold Ebels en Bob Stolp toverden een Scandinavische partij op het bord. Stolp viel driest aan in het vroege middenspel. Ebels loste de problemen doeltreffend op: hij ruilde de dames, waarna de remise onvermijdelijk was. Ebels was content met het halve punt tegen de podiumklant. Harry Levering won in zijn partij tegen Jan Brantjes een stuk tegen twee pionnen en dat was goed genoeg om naar een zege te schuiven.

Adri Beentjes was in bloedvorm: met subtiel spel wist hij in het eindspel van zijn partij tegen Dick Aafjes een pluspion te creëren en deze winnend naar de overzijde te loodsen. Ed van Duin bleef in ’the winning mood’. Deze keer was Nico Pepping de sjaak. Sluwe vos Jos Admiraal bezorgde Marlies Sturk een nederlaag. Met een ver opgerukt paard, ondersteund door een actieve dame, werd de witte stelling succesvol geattaqueerd. Komende vrijdag vindt bij SV Vredeburg het traditionele paastoernooi plaats.