Suzanna Jansen vertelt over haar nieuwe boek in de bibliotheek

Castricum – Op dinsdag 15 november komt Suzanna Jansen, auteur van ‘Het pauperparadijs’, naar de bibliotheek aan de Geesterduinweg 1. Zij presenteert en vertelt over de totstandkoming van haar nieuwe boek ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’. Aansluitend zal Suzanna haar nieuwe boek signeren. De lezing maakt onderdeel uit van het programma van de themamaand ‘Nederland Leest’.

‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’ is een wervelend vertelde geschiedenis van de vrouw in Nederland. Een persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie. Hoe verging het Betsy en haar dochters na ‘Het pauperparadijs’? Suzanna Jansen schetst in haar nieuwe boek de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw.

Emancipatie

In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt zij de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in De omwenteling of de eeuw van de vrouw als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom op dinsdagavond 15 november in de bibliotheek in Castricum. De toegangsprijs is € 7,50 voor niet leden en € 6,00 voor bibliotheekleden. De lezing is van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via bknw.nl/agenda. (Foto: aangeleverd)