Supertrio FC Castricum draait Beverwijk dol

Castricum – Met een wervelende show vierden Shane Jansen en Jesse Verbeek hun debuut in het eerste van FC Castricum. Gesteund door de onnavolgbare Joris Peijs vormden zij de voorhoede die niet te stoppen viel. Hogeschoolvoetbal, masterclass, uniek en superieur. Zomaar een greep uit enkele reacties na afloop van de 1-4-zege op SV Beverwijk.

Door PR-commissie FC Castricum

In zeventien minuten werd SV Beverwijk dolgedraaid en zag de wereld van Ralph Blom en Felix Aerts er opeens heel anders uit. De coaches van FC Castricum werden de afgelopen weken geplaagd door een bijna compleet elftal aan blessures. Van een gescheurde enkelband (ligamentum tarso scissa) tot een zere rug (valde retro) en van een gescheurde knieband (scissa genu ligamentum) tot een gebroken pols (fractum carpi). Blom: ,,Op een gegeven moment speelden we met drie aanvallers, die nog nooit op die positie gespeeld hadden.’’

Met Peijs, Jansen en Verbeek is alles anders. Met hun talent en inzet is dit supertrio in staat om zelf het gevecht aan te gaan en om het ook af te maken. Al na vier minuten kreeg ‘JP’ het op zijn heupen. Zijn solo door het hart van de defensie was van een hartverwarmende schoonheid. Even later bekroonde Shane Jansen zijn debuut in het eerste met een kogel achter de Beverwijk-goalie Dumain. De jeugdige vleugelflitser is een klasse apart, maar moet wel alert blijven. In de derde klasse kom je wekelijks uit hun krachten gegroeide slagersjongens tegen. Zij nemen de beleving van hun vak mee naar het voetbalveld. Beleving prima, maar een voetbalveld is niet het podium om tegenstanders uit te benen.

Jesse Verbeek moest nog even zijn draai vinden voordat hij met zijn steekpasses zijn aanval aan het werk zette. De student speelt met zijn hoofd en met zijn voeten. Daarbij is Verbeek niet te beroerd om bij balverlies zelf zijn mouwen op te stropen. Door de zege staat FCC in de middenmoot van de derde klasse. Volgende week wacht thuis het laag geklasseerde OFC. Met dezelfde inzet liggen de drie punten voor het grijpen. Met deze selectie kan FC Castricum van iedereen winnen.

Op de foto:
Het duo Jansen/Peijs draait Beverwijk dol. (Foto: Sandy Klaver)