Supermarktconcern DEEN houdt na 87 jaar op te bestaan

Regio – Supermarktketen DEEN houdt op te bestaan. Dat heeft het bedrijf deze week bekend gemaakt. Als reden voor het besluit noemt het bedrijf de grote investeringskosten die zouden zijn gemoeid met de benodigde e-commerce om het bedrijf toekomstbestendig te maken. De winkels van DEEN worden verkocht aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt.

Het supermarktconcern DEEN heeft het hoofdkantoor in Hoorn en bestaat inmiddels 87 jaar. Het familiebedrijf kiest er nu bewust voor om niet langer door te gaan en alle vestigingen te verkopen. Het is niet bekendgemaakt hoeveel geld met deze overname gemoeid is. Ook is nog niet precies duidelijk welke consequenties de overname heeft voor het personeel. De directie van DEEN heeft wel bevestigd dat alle medewerkers hun baan zullen behouden. De kans bestaat echter dat ze in de toekomst worden overgeplaatst binnen de keten waaronder hun filiaal zal gaan vallen.

De verdeling van de winkels over de drie andere supermarktconcerns is inmiddels gemaakt, maar wordt pas later dit jaar definitief. Als de plannen ongewijzigd blijven, betekent dit voor de vestigingen in Castricum en Limmen dat ze omgebouwd zullen worden tot DekaMarkt. De winkel in Akersloot wordt dan Albert Heijn. Deze informatie is dus nog onder voorbehoud. DEEN verwacht in de tweede helft van dit jaar de deal helemaal rond te hebben.