Suikerfeest bij Welzijn Castricum

Castricum – Op zaterdag 22 april vieren buurtbewoners bij Welzijn Beverwijk het Suikerfeest. Iedereen die dit feest wil meevieren, is welkom, maar dient zich wel vooraf aan te melden.

Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender, die door moslims over de hele wereld wordt waargenomen als een maand van bezinning. Liefdadigheid, vrijgevigheid en saamhorigheid zijn extra belangrijk. Gedurende een maand vasten moslims tussen zonsopgang en zonsondergang. Dit jaar begon de Ramadan officieel bij zonsondergang op woensdag 22 maart. Het vasten begon de ochtend erna op donderdag 23 maart.

De Ramadan eindigt morgen en vrijdag is het Eid-al-fitr, ook wel het Suikerfeest of Ramadanfeest genoemd. Eid-al-fitr duurt officieel één dag. Moslims komen op deze dag vaak met familie samen om het einde van de Ramadan te vieren. Zaterdag wil een aantal buurtbewoners samen met Welzijn Castricum het Suikerfeest vieren in gebouw De Landbouw aan de Dorpsstraat 30. Een groep mensen met diverse achtergronden wil die dag allemaal lekkernijen maken. Het feest begint om 15.00 uur. Aanmelden per e-mail (info@welzijncastricum.nl) of telefonisch via nummer 0251 656562. Deelname is gratis. (Foto: Bos Media Services)