Succesvolle volleybalclinic voor basisschooljeugd

Castricum – Op de maandag van de voorjaarsvakantie werd door volleybalvereniging Croonenburg weer een volleybalclinic georganiseerd voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8. Een leuke en speelse manier om kinderen voor het eerst kennis te laten maken met het volleybalspel.

Croonenburg-speelster Christel Tromp: ,,Mijn oudste van zes vond het nog wat spannend, maar had er toch mee ingestemd om mee te doen. Samen gingen we naar sporthal De Bloemen, waar de grote zaal was omgetoverd tot een waar volleybalparcours. Er waren verschillende onderdelen, zoals met een gave discoballon over het net spelen, leren serveren, een volleybal bovenhands in het basketbalnet proberen te krijgen of smashen tegen de bal op een kast bij het net. Het ‘geblinddoekt’ volleyballen was toch echt favoriet bij mijn zoontje: met een deken over het net de bal naar de overkant zien te krijgen, waarbij je de tegenpartij niet kon zien. Hij stond te stuiteren in het veld wanneer de bal aan de overkant op de grond viel en er werden heel wat high fives uitgedeeld in het veld. Het was een leuke ochtend en er is weer iemand enthousiast geworden over volleybal.’’

Wil je ook een keer komen volleyballen en ben je zes jaar of ouder? Kom dan gezellig een keer meedoen met leeftijdsgenoten! De eerste drie proeftrainingen kun je gratis meedoen. Het seizoen in de zaal loopt van september tot en met april en vanaf mei speelt de vereniging buiten op de 2Beachvelden aan de Zeeweg. Voor meer informatie zie www.croonenburg.nl of stuur een e-mail naar jeugdcommissie@croonenburg.nl. (Foto: Christel Tromp)