Succesvol eerste toernooi Pickleball Castricum verbindt spelers uit Noord-Holland

Castricum – Het eerste Pickleball-toernooi in Castricum werd gehouden op zondag 17 maart in sportcentrum De Bloemen. Dertig deelnemers, die clubs uit heel Noord-Holland vertegenwoordigen, namen deel aan de dubbelcompetitie. Anita Jumelet (Amsterdam) en Ron Veenstra (Haarlem) eindigden op de eerste plaats en namen de gouden medailles mee naar huis. Liora Swaab (Haarlem) en Matthijs Wolkenfelt (Castricum) wonnen zilver en Marjan Oosthuizen (Castricum) en Jolanda Dekker (Castricum) pakten het brons.

Pickleball is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Het combineert kenmerken van tennis, badminton en tafeltennis. Pickleball wordt sinds 2013 in Nederland gespeeld en werkt sinds 2022 samen met de KNLTB. Twee lokale inwoners hebben deze zeer toegankelijke en sociale sport in 2021 als particulier initiatief naar Castricum gebracht met steun van het Castricumse Sportakkoord.

Megan Janicke, organisator van Pickleball Castricum: ,,Het is heel spannend om te zien hoe Pickleball opbloeit in Castricum. We hebben ons aantal de afgelopen drie jaar gestaag zien groeien en onze groep had een geweldige tijd met het ontvangen van spelers uit heel Nederland in dit eerste toernooi. Ik hou vooral van de diversiteit van deze sport. Spelers van alle verschillende leeftijdsgroepen en fitnessniveaus kunnen genieten van competitieve spellen met elkaar. Binnen deze competitie hadden we deelnemers variërend van 30 jaar tot ouder dan 80 jaar.’’

Pickleball Castricum verwacht het aantal te blijven vergroten en het hele jaar door meer evenementen te organiseren. De groep speelt elke week in sportcentrum De Bloemen en iedereen die de sport voor het eerst wil proberen, kan dit gratis doen. Neem contact op via pickleballcastricum@gmail.com voor meer informatie. (Foto;s: aangeleverd)