Subtopper Vitesse ’22 – AGB eindigt in bloedeloze 0-0

Castricum – Vitesse ’22 heeft uit de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AGB een 0-0-gelijkspel weten te slepen. Zowel Vitesse ’22 als AGB konden in een wat rommelige wedstrijd hun positie van nummer 3 en 2 voetbaltechnisch niet waarmaken. De beste man op het veld was nog Vitesse ’22-goalie Tom Laan, die in de 77e minuut met een sublieme reactie de blauwhemden voor een achterstand en uiteindelijke nederlaag behoedde.

Na 21 minuten schoot de van links indraaiende Rick Tolsma met zijn rechterbeen gevaarlijk op het AGB-doel. De AGB-keeper pareerde het schot. Dat zullen de Vitesse ’22-supporters vaker willen zien. De hardwerkende Rik Beentjes kwam op de rechterflank te weinig langs de Amsterdamse linkerverdediger en dat resulteerde voor rust in slechts één gevaarlijke voorzet.

Vlak voor de thee kreeg Vitesse ’22 een vrije trap die werd genomen door verdediger Jasper Rutgers. Hij zocht het hoofd van Milo Cremers, die kopte de bal voor het doel van AGB maar de Vitesse ’22-spitsen waren te onrustig of niet goed gepositioneerd. Je had de indruk dat gedurende de eerste helft AGB een doelpunt zou maken. Maar zonder de oud-prof Hursut Meric toonde AGB minder creativiteit en het team blonk uit door in elk pittig duel stervend naar de grond te gaan.

Vizier niet op scherp

In deze wedstrijd bleken verschillende AGB-spelers hun vizier niet op scherp te hebben staan. De Castricumse ballenjongens moesten ver lopen om de bal op te halen op het nabijgelegen bijveld na een (te) hoog gericht schot van Edip Biberoglu. Als er al een schot op doel kwam van de gasten vonden ze de voortreffelijke keeper Tom Laan op hun weg.

AGB was beter, maar Vitesse ’22 heeft nu eenmaal een betere achterhoede. Voor AGB had Necati Delibasi een schietkans à la Robben, maar hij richtte heel hoog over. In de extra tijd drong Vitesse aan en de opgestoomde Robin Stam had zelfs in hun zestien meter de overwinning op zijn schoen maar zijn schot ging via een AGB-speler jammer genoeg corner, die de scheidsrechter overigens niet gaf. Jammer, want een winnend doelpunt had de hardwerkende Vitesse ’22-linksback tot ‘man of the match’ gemaakt.  Nu bleef het 0-0.

Gezakt naar de vierde plaats

Vitesse ’22 wist zich dus niet te revancheren voor de geleden nederlaag in september vorig jaar in Amsterdam (3-1). Wel bleef de ploeg van hoofdtrainer Arjan de Zeeuw ongeslagen op eigen veld. Er zijn nog elf wedstrijden te gaan. Door dit gelijke spel zakt Vitesse ’22 een plaats op de ranglijst naar de vierde plek. Koploper Kolping Boys verloor zondagmiddag met 1-0 van Fortuna Wormerveer. Vitesse ’22 staat na dit gelijkspel op drie punten van de koploper. Bovenin staat sowieso alles dicht bij elkaar. Tweede staat De Dijk met één punt achterstand op Kolping Boys.

De komende twee weken is er geen competitie (krokusvakantie). Op zondag 25 februari wordt de competitie weer hervat met de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer, dat zondag dus koploper Kolping Boys met 0-1 wist te verrassen. Het wordt nog een spannend vervolg van de competitie. Tot de 25ste! (Foto: aangeleverd)

Opstellingen:

Vitesse’22: Tom Laan (k), Robin Stam, Jasper Rutgers, Milo Cremers, Michael Stenvers, Jaap Menick, Martijn Kuijs, Mika Miettinen, Bas Kiebert, Rik Beentjes (71’ Marc Blaas)

AGB: Selahattin Dagasan (k), Faouzi Ben Yerrou, Hamza Amghar el Yettefti, Mounir Darrazi, Edip Biberoglu, Adil Amghar el Yettefti, Nescati Delibasi, Jobe (64’ Soeremly te Vrede), Ahamout. Doganay Göc.