Stuivertje wisselen bij Ondernemers Vereniging Castricum

Castricum – Eindelijk gelegenheid een jaarvergadering te houden na twee jaar COVID-beslommeringen. De op één na laatste vrijdag van de maand was het echter zover dat er een algemene ledenvergadering kon worden gehouden om de jaarcijfers van de afgelopen jaren door te nemen en goed te keuren.

Door Aart Tóth

Het bleek een makkie voor het bestuur, zonder te veel kritische opmerkingen. De locatie was zeker sfeervol in Huize Koningsbosch te Bakkum, misschien lag het daaraan. De opkomst van het aantal leden viel enigszins tegen, maar degene die er waren, waren in ieder geval gemotiveerd. Nadat de jaarstukken van de afgelopen jaren waren doorgenomen en de stuivers en euro’s geteld, was het tijd voor nog een wisseling, namelijk die van de voorzitter. De huidige voorzitter Leo van Schoonhoven had immers aangegeven plaats te willen maken voor een verse kracht. Bijna vijf jaar was Leo voorzitter, waarin hij in zijn laatste presentatie nog even teruggreep op de recent overleden secretaris Marianne Vollers. Het ledenbestand blijkt afvallers te kennen, maar ook nieuwkomers, zodat het verlies beperkt bleef tot twee.

Ook werd het nut van publiciteit even genoemd, waarbij weekblad De Castricummer werd geroemd om het meedenken. Tijd om de kandidaat-voorzitter te noemen namens het bestuur, maar de aanwezigen konden ook nog iemand voordragen. Uiteindelijk werd, na de gebruikelijke loftuitingen voor de oude voorzitter, Dennis de Haas als voorzitter gekozen. Hij is al jaren bestuurslid van de vereniging en dus bekend met wat zich allemaal afspeelt in een ondernemersvereniging en welke belangen te behartigen zijn. Zo is intussen duidelijk dat eventuele gesprekspartners, zoals de gemeente, het liefst onderhandelen met slechts één vertegenwoordigde partij. Vandaar het belang van de OVC hier een rol in te spelen. Het is dus van groot belang voor een ondernemer om zich aan te sluiten, individueel of als vereniging. Verdere info is op www.ovcastricum.nl te vinden.

Op de foto:
Scheidend voorzitter Leo van Schoonhoven, hagelnieuwe voorzitter Dennis de Haas en secretaris Ilona Korf bij de wisseling van de wacht. (Foto: Aart Tóth)