Studio OSU Radio geopend

Wethouder Wil Spaanderman heeft zaterdagmiddag de studio van Omroep Stichting Uitgeest (OSU) officieel geopend. Het was die dag precies twaalf jaar geleden dat de OSU uit de ether verdween. Initiatiefnemer Richard Schmitt maakte twee jaar geleden een plan voor de terugkeer van de lokale zender, dat door de gemeenteraad werd omarmd.
Schmitt begon met uitzenden via internet. ,,Schat, je bent de zolder kwijt’’, zei hij twee jaar geleden tegen zijn partner. Het plan voor de doorstart van de OSU ging als een lopend vuurtje door het dorp en al snel volgde een uitnodiging om te komen praten in het gemeentehuis. ,,Van waarnemend burgemeester Theo van Eijk heb ik veel adviezen gekregen’’, aldus Richard Schmitt.

Zelf is hij voorzitter van de nieuw opgerichte stichting. OSU Radio wil zich onderscheiden van andere omroepen door een breed programma-aanbod met voor ieder wat wils. Er zijn aparte programma’s met bijvoorbeeld Nederlandstalige muziek en met muziek uit de jaren ‘70 en ‘80, maar het radiostation wil vooral midden in de samenleving staan met live uitzendingen van raadsvergaderingen, kookworkshops en activiteiten in cultureel centrum De Zwaan.

,,We willen televisie maken zonder plaatje’’, legt Schmitt desgevraagd uit. ,,De mensen moeten weer beleving gaan krijgen bij radio.’’

De omroep gaat op redactioneel gebied samenwerken met de omroepen in Heiloo, Bergen en Castricum.
De studio van OSU Radio is gevestigd in het Zienhouse aan de Zienlaan 10, de programma’s zijn te beluisteren via 106.0 FM in de ether en via het kabelnet van Ziggo op 104.5 FM. (tekst: Bos Media Services, foto: Ger Bus)