Stroef Meervogels naar gemakkelijke overwinning

Akersloot – Koploper Meervogels ’31 2 kreeg te maken met een lastige tegenstander in de vorm van HSV 2: het 1-1-gelijkspel mocht gekoesterd worden als een gewonnen punt en omdat de concurrentie niets verspeelde, is het daar nu ongemeen spannend.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Meervogels ’31 1 ondervond geen problemen tegen Con Zelo uit Waarland, maar er zat wel degelijk een hoop zand in de motor. Die had er al snel uit gekund, als er in de eerste minuten gescoord was, maar een groot aantal mogelijkheden bleven onbenut. Pas in de 20e minuut haalde spits Tom Adrichem de trekker over en moest de Con Zelo-doelman het antwoord schuldig blijven: 1-0. Helaas zakte het spelpeil vanaf toen naar een bedenkelijk niveau: elke andere tegenstander zou dit af kunnen straffen, maar Con Zelo was niet bij machte om de Meervogels-defensie in verlegenheid te brengen. De rust werd zo bereikt met een karige 1-0-voorsprong.

De tweede helft was nog amper op gang of de 2-0 kwam toch op het bord: Lex Broertjes fungeerde als aangever en wederom Tom Adrichem raakte het net. Dezelfde speler wist zijn hattrick in de 56e minuut te voltooien en het wachten was op een veel grotere score. Helaas kwam het er niet van: een slordig Meervogels kon de jarige coach Wouter Blokdijk niet verrassen met een monsterscore. Het werd nog 4-0 door Tom Adrichem, maar Con Zelo kon in minuut 86 toch een gaatje slaan in de Meervogels-defensie en de eretreffer aantekenen. Het laatste woord was echter aan captain Jelle van der Eng, die het verschil weer op 4 bracht met een schuiver uit de tweede lijn: 5-1.

Tja: 5-1 klinkt goed, maar het zal toch echt beter moeten in de komende twee weken, willen we koploper Limmen blijven volgen.