Strijdlustig Meervogels pakt Limmen ook thuis

Akersloot – Het seizoen van Meervogels 2 dreigt als een nachtkaars uit te gaan: er werd met liefst 1-4 verloren van een niet groots KFC 2. Meervogels 1 speelde voor circa zevenhonderd mensen de beladen kraker tegen koploper Limmen. De geelzwarten gingen overdonderend van start en hadden binnen twaalf minuten een drietal kansen op de openingstreffer. Goalgetter Tom Adrichem wist er één van te verzilveren. Na dit eerste lastige kwartier kwam Limmen wat meer in het spel voor. De jonge ploeg van coach Luijckx creëerde een overwicht, maar tot kansen kwamen de oranjewitten niet door de prima organisatie bij Meervogels’31. Rust: 1-0.

Tweede helft

Vlak na rust de enige uitgespeelde kans van Limmen: uitblinker Björn Valkering soleerde over links, maar vond doelman Cas Hoogland op zijn weg. Kort daarna een uitval van Meervogels: Jens Verduijn zette een imponerende sprint in en zijn schot was door doelman Jesse Glorie nog uit het doel te ranselen, maar de rebound van Tom Adrichem niet: 2-0. Limmen ging nog wel op zoek naar een aansluitingstreffer, maar de passes in de laatste fase waren onzorgvuldig en een prooi voor Stijn Beentjes en consorten. Zo kwam de echte spanning er niet meer in en behaalde men de streep met 2-0. Over deze wedstrijd mogen we zeggen: doel behaald door karakter te tonen. Op naar het volgende doel! (Foto: Lynn Adrichem)