Strandhuisjes mogen nu ook in Castricum weer gebruikt worden

Castricum – De gemeente heeft toestemming gegeven om de strandhuisjes weer te mogen betreden. In het kader van de beperkingen wegens het coronavirus mochten de huisjes wekenlang niet gebruikt worden, maar daar is nu weer groen licht voor gegeven. De versoepeling van de maatregelen gaat wel gepaard met een aantal strikte voorwaarden.

Eigenlijk hoopten de bezitters van strandhuisjes erop dat ze vorige week al in hun tijdelijke onderkomen terecht konden, de gewijzigde noodverordening voor de regio Noord-Holland-Noord stond dat in principe toe, maar pas gisteren gaf de gemeente Castricum de definitieve toestemming. Die geldt uitsluitend voor strandhuisjes die zelfvoorzienend zijn, dat wil zeggen dat ze eigen sanitaire voorzieningen moeten hebben. Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen mogen, net als op campings, nog niet gebruikt worden.

Ook moeten de bezitters van de huisjes voldoende afstand houden tot de andere recreanten. Ze mogen bijvoorbeeld wel met de eigen gezinsleden voor de deur van hun huisje zitten, maar geen groepen vormen met andere bewoners van strandhuisjes. Ook is het niet toegestaan om bijvoorbeeld gezamenlijk een barbecue te organiseren. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om dit goed in de gaten te houden. Het ligt voor de hand dat de gemeente hierop streng zal gaan toezien. (Foto: Marjon Kruit via Pixabay)