Strand- en duinloop AV Castricum de ideale voorbereiding op Egmond halve marathon

Zondag 6 januari organiseert Atletiek Vereniging Castricum de derde van de vier Strand- en duinlopen van dit seizoen.
Iedereen kan meedoen, men hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4,1 kilometer. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10,1 km of 15 km. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand, en zijn een uitstekende voorbereiding op de Saucony Egmond Halve Marathon een week later.
Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Het leuke hier is dat ouders met de kinderen mee kunnen lopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de  4,1 km of de langere afstanden. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.
Van tevoren inschrijven voor de loop is aan te raden, dat kan tot en met vrijdagavond 4 januari via www.avcastricum.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is alleen iets duurder.
Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en 4,1 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. Na afloop kun je terecht in het gezellige clubhuis van AV Castricum voor een hapje of drankje. Tevens is douchegelegenheid aanwezig.