Strand Castricum blijft bereikbaar door shuttlebus

Castricum – In de zomervakantie gaat een gratis shuttlebus rijden tussen NS-station Castricum en Castricum aan Zee. Deze buslijn komt er omdat de kustbus van Connexxion niet rijdt deze zomer. De gemeente, de strandondernemers, Camping Bakkum en Johanna’s Hof hebben de handen ineengeslagen om samen het vervoer naar het strand mogelijk te maken.

Burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat er ook deze zomer een busverbinding is naar het strand. Eerder heeft de provincie aangegeven dat de Connexxion kustbus deze zomer niet kan rijden vanwege een gebrek aan chauffeurs.

Wethouder Roel Beems van Toerisme & Strand: ,,We vinden de bereikbaarheid van het strand heel belangrijk. Daarbij zien we het liefst dat mensen met de fiets of het openbaar vervoer naar het strand gaan. Daarom ben ik heel blij dat het in samenwerking met strandondernemers, Camping Bakkum en Johanna’s Hof is gelukt om deze verbinding tot stand te brengen.’’

De samenwerkende partijen dragen gezamenlijk de kosten van het busvervoer. De shuttlebus rijdt van 16 juli tot en met 28 augustus (zomervakantie regio Noord) tussen NS-station Castricum en Castricum aan Zee. Ook bij camping Bakkum kan men in- en uitstappen. Er zijn geen vaste tijden, maar de bus rijdt twee keer per uur. De eerste bus vertrekt om 11.00 uur vanaf het NS-station en de laatste vertrekt om 19.00 uur vanaf Castricum aan Zee. (Archieffoto: Henk de Reus)